Yhteystiedot

Oy Vixen Ab

Heinäpellontie 10,
05620 Hyvinkää

KARTTALINKKI

sähköposti: karin.rosenlew@vixen.fi

 

Henkilökunnan yhteystiedot:

Karin Rosenlew
ammattisatulansovittaja SMS QSF, OTK, Diploma in Equine Science, yrittäjä
*satula-asiat (sovitus ja myynti, mittatilaussatulat), hevosten ruokintasuositukset, hevosten terapialaitteet, loimipesula, neuvonta 
*puhelin 0400-489-997, karin.rosenlew@vixen.fi

Lina Lagström
hevosvalmentajan ammattitutkinto, valjasseppä opinnot Ypäjä menossa
*satulasepän työt, Linan oma yritys on Pegazos Design
*puhelin 0400-466 289, pegazos.design@gmail.com

HUOM! Välillä olemme talleilla sellaisissa töissä ettemme pysty vastaamaan puhelimeen. Lähetä mielellään silloin tekstiviesti tai sähköposti niin otamme sinuun yhteyttä.

 

Ota yhteyttä

äLä KIRJOITA TäHäN MITääN

Karin Rosenlew

Työskenneltyään 25 vuotta liikejuristina Karin päätti vuonna 2001 tehdä hevosharrastuksestaan ammatin ja aloitti tämän toiminnan omistamansa Oy Vixen Ab:n kautta.  Hevosalan koulutuksena hänellä on:

  • Diploma in Equine Science, Oxford College
  • Society of Master Saddlers UK Qualified Saddle Fitter (ammattisatulansovittaja). Karin on kouluttanut tähän mennessä kaksi suomalaista ammattisatulansovittajaa (Tiina Suni ja Sari Pulkkinen). 
  • Horse Assisted Educator, G & K HorseDream GmbH:n valmentajakoulutus
  • lukemattomia hevosaiheisia kursseja hevosen ruokinnasta, fysiologiasta, anatomiasta ja satuloista/satuloinnista

Harrastuksina hänellä on hevoset, hiihto ja puutarhanhoito. Nuorempana hän on kilpaillut koulu-, este- ja maastoratsastuksessa saavutuksinaan mm. kaksi sijaa Suomen mestaruuksissa. Karin on Suomen Ratsastajainliiton kurinpitolautakunnan puheenjohtaja. Kielitaito: ruotsi-suomi (kaksikielinen), englanti, saksa ja ranska.

Lisää Karinista hänen LinkedIn sivulta

Lina Lagström

Linan äiti Maria Roimola on pitkänlinjan ponikasvattaja ja tästä johtuen Lina onkin käytännössä syntynyt satulaan. Hagelunds-kasvatteja on syntynyt yli sata kappaletta ja Lina on ollut nuoresta asti mukana kasvattien koulutuksessa. 

Lina kilpailee connemaraponinsa Hagelunds Vanillahin kanssa englantilaistyylisissä ratsastusluokissa sekä kouluratsastuksessa. Myös poninäyttelyt ovat tuttuja Linalle.

Vuonna 2004 sai Lina ensimmäisen kosketuksen nahkatöihin Ypäjällä ratsastuksenohjaajakoulutuksessa ja silloin nahkakärpänen puraisi. 

Erilaisten lyhytkurssien jälkeen päätös uudesta ammatinvalinnasta vahvistui ja 2008 alkoivat varusteopinnot Ypällä, Maatalousalan perustutkinto, hevosenhoitaja, varusteiden valmistus ja korjaus. 

Ypäjän jälkeen opinnot jatkuivat kotikunnassa Loviisassa, Axxell Kuggom, Historisk skinn- och läderhantverk. Siellä Lina oppi nahan parkitsemista ja muita vanhanajan nahkatekniikoita.

2010 kesällä Lina pääsi työharjoitteluun Tesjoelle Kirsi Kivirannan Valjasverstas Gaselliin. Alkuvuodesta 2011 Lina perusti oman Pegazos toiminimen.

Kaksi vuotta myöhemmin Ypäjällä järjestettiin ensimmäistä kertaa Hevosvalmentaja Ammattitutkinto, Valjasseppä-koulutus johon Lina osallistui. Siellä satulaopinnoista vastasi pitkän linjan satulaseppä Kay Hastilow (Master Saddler, Qualified Saddle Fitter and Past President of The Society of Master Saddlers).

Pegazos verstasmyymälä sijaitsee nykyään Linan kotipihassa, Sarfbackan tallin heinävintillä.

Hevosten lisäksi harrastuksiin kuuluu kahden staffordshirebullterierin Taavin ja Jimin kanssa touhuaminen, sekä lukeminen, piirtäminen ja sukkien kutominen.