Vixenin satulan sovitus

Sopiva satula on välttämätön hevosen hyvinvoinnille ja ratsukon hyville suorituksille. Kuitenkin sopivaa satulaa haetaan usein yrityksen ja erehdyksen kautta, hevosen hyvinvoinnin ja omistajan kukkaron kustannuksella.

Vixen tarjoaa satulansovitukseen ammattimaisen vaihtoehdon. Tehtävänämme on myös opettaa asiakkaitamme ymmärtämään satulansovituksen keskeiset periaatteet, jotta he voivat seurata satulan istuvuutta ja tarvittaessa pyytää apuamme. Satulansovitukset ja -tarkistukset ovat osa hyvää hevosenpitoa koko hevosen aktiiviajan.

Vixen sovittaa satuloita hevosen kotitallilla Etelä-Suomessa, noin 150 kilometrin säteellä Hyvinkäältä. Sovitamme myös Stable Novan tiloissa, jonne voit tulla kauempaakin hevosesi kanssa sovitukseen (katso hinnasto alempana). 

Asiakkaamme ja heidän hevosensa edustavat ratsastuksen kaikkia lajeja, sen kaikilla eri tasoilla. Myymme vain sellaisia satuloita ja varusteita, joiden tiedämme täyttävän korkeat laatuvaatimukset.

Sovitamme henkilökohtaisesti kaikki myymämme satulat. Opastamme myös asiakkaitamme huolehtimaan satulan sopivuuden seurannasta. Hevosen selän muoto voi muuttua monesta syystä ja satulan paneelit muokkautuvat käytössä. Satulan sopivuuden tarkistus ja sen huoltotyöt jatkuvat hevosen koko aktiivi-iän. Ajan salliessa voimme tehdä myös muiden kuin Vixenin myymien satuloiden sovituksia ja tarkistuksia.

Vixenin satulan sovitus

Satulansovitustamme edeltää asiakkaan tarpeiden kartoitus haastattelemalla. Emme liiku koko satulakalustollamme vaan valitsemme mukaan ne satulat ja varusteet, jotka tulevat kyseeseen kussakin sovituksessa. Taustatietoja ovat myös esim. tallin tarkka postiosoite (navigaattoria varten), ratsastajan/ratsastajien strategiset mitat ja tiedot hevosen nykyisestä kunnosta, työstä ja satulasta.

Sovituspäivänä hevonen tulisi esittää sovittuna aikana tallissa riimussa tai suitsittuna, harjattuna ja ilman suojia. Tallissa sopiva ympäristö satulansovitukselle on tasapohjainen, valoisa, rauhallinen ja riittävän tilava paikka. Tallissa sovittaja kartoittaa hevosen rakenteen, taustat ja sille tehdyt tulevaisuudensuunnitelmat, hevosen selän kunnon ja joukon muita satulointiin vaikuttavia seikkoja. Sovittaja tallentaa hevosesta mittoja ja kaaria selän profiileista. Vixen arkistoi hevosen tiedot vähintään 2 vuoden ajan viimeisestä käynnistään.

Sovittaja kokeilee hevoselle tallissa sovitukseen ennalta valitut satulat. Sovittajan kelpuuttamat satulat tulee ratsastajan sitten koeratsastaa hetken verran kaikissa askellajeissa. Varaudu itse koeratsastukseen asianmukaisella vaatetuksella ja varmista pääsy kentälle tai maneesiin. Estesatulan sovitus edellyttää myös muutamaa hyppyä. Valmentaja tai muu ratsukon luottohenkilö on tervetullut sovitukseen. Tällöin hänen tulee seurata sovitusta alusta lähtien, jotta hän tulee osalliseksi kaikista sovittajan hevosta, ratsastajaa ja satuloita koskevista havainnoista.

Useimmille ratsukoille sopii sarjavalmistettu satula. Joskus on suositeltavaa tilata ratsukolle mittojen mukaan valmistettu satula. Sovittaja antaa myös satulan hoito-ohjeet ja suosituksen seuraavasta tarkistusajankohdasta.

Hintaesimerkkejä:

Satulansovitus käyntinä asiakkaan luona 75 € (vanhat asiakkaat) tai 90 € euroa (uudet asiakkaat).

Pitkämatkalaisten satulansovitus Stable Novan tiloissa (Myllyrannantie 10, 05800 Hyvinkää). Talli ja maneesi/kenttämaksu 25 € maksetaan erikseen tallille korttimaksuna tai Mobile Payna. 

Toppaussovitus käyntinä asiakkaan luona 60 € (vanhat asiakkaat) tai 75 € (uudet asiakkaat) per hevonen.

Mittatilaussatulan tiedot ja kuvat tehtaalle (Template) 90 €.

Lisäksi veloitamme matkakustannukset käynnistämme (1,05 €/kilometri vuonna 2021) asiakkaan luo ja takaisin toimipisteeseemme (Heinäpellontie 10, Hyvinkää).

Varaa aikaa tarkistus- tai toppaussovitukseen noin ½ tuntia per hevonen, satulansovitukseen noin 1½ - 2 tuntia per hevonen.