Vixenin satulan sovitus

Karin sovittaa satuloita hevosen kotitallilla Etelä-Suomessa, noin 150 kilometrin säteellä Hyvinkäältä ja kevät-, kesä- ja syyskuukausina Tampereen suunnalla. Sovitan myös Hyvinkäällä Stable Novan tiloissa, jonne voit tulla kauempaakin hevosesi kanssa sovitukseen.

Sovitan henkilökohtaisesti kaikki Vixenin myymät satulat. Opastan myös asiakkaita huolehtimaan satulan sopivuuden seurannasta. Hevosen selän muoto voi muuttua monesta syystä ja satulan paneelit muokkautuvat käytössä. Satulan sopivuuden tarkistus ja sen huoltotyöt jatkuvat hevosen koko aktiivi-iän. Ajan salliessa voin tehdä myös muiden kuin Vixenin myymien satuloiden sovituksia ja tarkistuksia.

Satulansovitusta edeltää asiakkaalta saamani esitiedot (katso: Tilaa satulan sovitus tai-tarkastus) ja asiakkaan tarpeiden kartoitus puhelimitse. En liiku koko satulakalustolla vaan valitsen mukaan ne satulat ja varusteet, jotka tulevat kyseeseen kussakin sovituksessa. Taustatietoja ovat myös esim. tallin tarkka postiosoite (navigaattoria varten), ratsastajan/ratsastajien strategiset mitat ja tiedot hevosen nykyisestä kunnosta, työstä ja satulasta.

Sovituspäivänä hevonen tulisi esittää sovittuna aikana tallissa riimussa tai suitsittuna, harjattuna ja ilman suojia. Tallissa sopiva ympäristö satulansovitukselle on tasapohjainen, valoisa, rauhallinen ja riittävän tilava paikka. Tallissa kartoitan hevosen rakenteen, taustat ja sille tehdyt tulevaisuudensuunnitelmat, hevosen selän kunnon ja joukon muita satulointiin vaikuttavia seikkoja. Tallennan hevosesta mittoja ja kaaria selän profiileista. Vixen arkistoi hevosen tiedot vähintään 2 vuoden ajan viimeisestä käynnistään.

Sovitan hevoselle tallissa sovitukseen ennalta valitut satulat. Kelpuuttamani satulat tulee ratsastajan sitten koeratsastaa kaikissa askellajeissa. Varaudu itse koeratsastukseen asianmukaisella vaatetuksella ja varmista pääsy kentälle tai maneesiin. Estesatulan sovitus edellyttää myös muutamaa hyppyä. Valmentaja tai muu ratsukon luottohenkilö on tervetullut sovitukseen. Tällöin hänen tulee seurata sovitusta alusta lähtien, jotta hän tulee osalliseksi kaikista hevosta, ratsastajaa ja satuloita koskevista havainnoista.

Annan myös satulan hoito-ohjeet ja suosituksen seuraavasta tarkistusajankohdasta.

Sovituksen ja tarkastuksen hinnasto:

Satulan sovitus käyntinä asiakkaan luona 90 € (vanhat asiakkaat) tai 105 € euroa (uudet asiakkaat) per hevonen.

Satulan tarkastus käyntinä asiakkaan luona 75 € (vanhat asiakkaat) tai 90 € (uudet asiakkaat) per hevonen.

Pitkämatkalaisten satulansovitus Stable Novan tiloissa (Myllyrannantie 10, 05800 Hyvinkää): Sovituksen tai tarkastuksen maksun lisäksi talli ja maneesi/kenttämaksu 25 € maksetaan erikseen Stable Novalle korttimaksuna tai Mobile Payna.

Mittatilaussatulan tiedot ja kuvat tehtaalle (Template) 200 €.

Toteutuneet matkakustannukset (1,24 €/kilometri vuonna 2023) asiakkaan luo ja takaisin toimipisteeseen (Heinäpellontie 10, Hyvinkää).

Varaa aikaa satulan tarkastukseen noin ½ tuntia per hevonen ja satulan sovitukseen noin 1½ – 2 tuntia per hevonen.